Succesvolle afronding project Uitbreiding VEA bij Nationaal Comité 4 en 5 mei

Foto The Beach Implacement door: Steven van Eck

We delen graag een update over de voortgang van ons recente project met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Sinds 2023 maken zij voor de Vrijheidsmaaltijden gebruik van Volunteer Engagement Application (VEA).

Vrijheidsmaaltijd is een jaarlijkse traditie waarbij mensen samenkomen om de vrijheid te vieren, herdenken en bespreken, tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei. Het is een gelegenheid voor gemeenschappen om te delen, te reflecteren en solidariteit te tonen, vaak vergezeld van een gezamenlijke maaltijd. Deze maaltijden staan symbool voor verbondenheid en het koesteren van onze vrijheden.

“Voor editie 2023 hadden we weinig tijd om VEA te implementeren. Daarom hebben we toen alleen de meest noodzakelijke functionaliteiten ingezet. VEA ging pas eind maart live. Na het eerste gebruik kwamen wij erachter dat wij nog meer wensen en ideeën hadden voor VEA. Deze wensen heb ik verzameld in een lijst, ook op basis van feedback van kwartiermakers. Gelukkig konden we voor editie 2024 eerder beginnen met de doorontwikkeling en hebben we alle gewenste functionaliteiten kunnen laten toevoegen.”
— Teun Pelleboer - Projectleider Vrijheidsmaaltijden

Foto’s The Beach Implacement door: Steven van Eck

Aanpak
De itemlijst van Nationaal Comité 4 en 5 mei bestond uit 21 items en die zijn gedurende het project opgepakt. Het project bestond uit 3 korte sprints van 2 weken en een nazorgsprint. Het project omvatte diverse aspecten, waaronder het reactiveren en deactiveren van accounts, aanpassingen aan de bestelmodule en toevoegingen aan de gebruikersinterface.

Vereenvoudiging van aanmeldproces nieuwe organisatoren
Onderdeel van het project is de realisatie van een formulier op de website gekoppeld aan VEA zodat informatie via een case wordt geregistreerd. Ook is het goedkeuringsproces ingericht voor de nieuwe aanmeldingen. Wanneer een nieuwe aanmelding wordt goedgekeurd dan wordt automatisch een nieuwe vrijwilliger en de maaltijd van die organisator aangemaakt. We hebben ook het TopMatch component ingericht om duplicaten te identificeren en te voorkomen, hetgeen de operationele workflow aanzienlijk vereenvoudigt.

Bestellen Rotterdam eigen productlijst
In Rotterdam zijn de Kwartiermakers Berend, Kelly en het team zeer actief met het aanjagen van Vrijheidsmaaltijden. Zij hebben hiervoor eigen promotiemateriaal ontwikkeld. Het is voor de organisatoren die onder het kwartier Rotterdam vallen mogelijk om lokale producten in te zien en te bestellen. 

Foto The Beach Implacement door: Steven van Eck

“We kijken terug op een succesvol project dat heeft bijgedragen aan het verbeteren van VEA. We wensen Teun en Famke van het Nationaal Comité veel succes met alle voorbereidingen. Op naar veel mooie Vrijheidsmaaltijden door het hele land.”
— Marjolijn Hermus - CISIS
Volgende
Volgende

Nonprofit Innovation Day NL - In samenwerking met CISIS en andere partners